PONTYCENTRUM MAGYARORSZÁG 

A Pontycentrum Magyarország Kft. hét, kizárólag profi pontyhorgászattal kapcsolatos termékek gyártására specializálódott tradicionális angol cég teljes termékpalettáját forgalmazza Magyarországon teljes körű kizárólagossággal, kis és nagykereskedelmi szinten. Ezek a márkák már hosszú évek óta a világ számos országában képviseltetik magukat, és mentalitásukkal, csúcsminőségű termékeikkel folyamatosan hírdetik a "Catch 'N Release" ( fogd ki és engedd vissza) elvet. 

Weboldal

Tisza Tavi Sporthorgász Kft. 

A Tisza-tavi Sporthorgász, Halászati, Természetvédelmi és Környezetvédelmi Közhasznú Társaság 2000. szeptember 18-án alakult azzal a céllal, hogy pályázati úton elnyerje a Tisza-tó halászati jogát. A társaság a 2002-ben pályázati úton elnyert halászati jog gyakorlását azonban -hosszas jogi procedúra után- csak 2010. január 1-én tudta megkezdeni, a Magyar Állam képviseletében eljáró Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal megkötött 15 éves időtartamú haszonbérleti szerződés alapján. A Közhasznú Társaság időközben kötelező jogszabályi előírások miatt átalakult, jelenleg korlátolt felelősségű társaságként, a Tisza-tavi Sporthorgász, Halászati, Természetvédelmi és Környezetvédelmi Közhasznú Nonprofit Kft. néven működik. 

Weboldal

ABÁDSZALOK VÁROSA

 1895-ben jött létre Tiszaabádból és Tiszaszalókból. A Tisza-tó legkiépítettebb idegenforgalmi központja Abádszalók. A település a Tisza-tó bal partján, a Nagykunság nyugati határán Szolnok és Tiszafüred között fekszik. 4989 lakosa van. A múlt: A falu Tiszaabád és Tiszaszalók egyesülésével jött létre 1896-ban. Abádot, mint fontos Tiszai révhelyet, Thonuzaba besenyővezér birtokaként említi Anonymus, Szalók neve pedig török eredetű, a honfoglalás kori Zaluch (Szalók) személy-, és nemzetségnévből alakult ki. A község neve 1271-től sűrűn fordul elő az oklevelekben. 1697-ig folyamatosan lakott hely volt, majd elpusztulhatott, mert 1703-ban nem említik faluként. 1717-től tudunk arról, hogy megindult a községi élet. A mezőgazdaság határozta meg mindig a falu lakosainak életét, hiszen a földrajzi és gazdasági tényezők nem kedveztek az ipar kialakulásának. 1740-ben Orczy László 44 német iparos családot telepített Szalókra. Leszármazottaik elmagyarosodva ma is itt élnek, és sokan közülük folytatják apáik egykori mesterségét. Nagy hagyományai voltak a gyékényszövésnek, kosárfonásnak, melyek alapanyagait a Tisza árterülete biztosította. A halasi Csipkeház segítségével sok parasztasszony tanulta meg a csipkeverés művészetét, melyet sokan ma is művelnek. és a jelen: A kiskörei vízlépcső megépítése, a Tisza-tó kialakulása, jelentősen megváltoztatta a település életét, lehetőségeit. A tó szigetekkel tarkított, duzzasztással létrehozott 127 négyzetkilométeres árterületéből a 14 négyzetkilométeres szabadvíz felülete Abádszalóknál található, ezért itt épült ki a tó idegenforgalmi központja. A település ma már a vízisportokat, szabadstrandokat, nagy bulikat kedvelő turisták paradicsoma. Évente százezrek keresik fel a községet. Az „Abádszalóki Nyár” rendezvénysorozat kulturális, képzőművészeti, és sportprogramjai évek óta biztosítják a vendégek és a lakosság számára a szabadidő tartalmas eltöltését. Több mint 40 vállalkozás, éttermek, büfék, vendéglátóegységek, campingek, panziók, csónakkikötők szolgálják a vendégek ellátását, kikapcsolódását. Az abádszalóki Attila-öbölben kijelölésre került a motoros vízisporteszközök üzemeltetésére szolgáló terület (lásd: térképszelvény). Szörfözők színes kavalkádja borítja be a vizet, és fehér vitorlák látszanak a távolban. Az enyhe lejtésű homokos vízpartot napozók és fürdőzők tarka hada lepi el, akik épp a környéken tett kirándulások, evezős - és csónaktúrák, kerékpártúrák fáradalmait pihenik ki, vagy jólesően mártóznak meg a hűvös habokban. 2005-ben városi címet kapott.

Weboldal

FANATIC HORGÁSZHÁZ

Horgászoknak horgásztól! Szarvason a Kákafoki-holtág egyik legszebb szakaszán, az Arborétummal szemben. Horgászoknak és nyaralni, pihenni vágyoknak. Egyedülálló módon minden felszerelés biztosított..

Weboldal

SPECIAL BAITS

A Special Baits Bojli 2007 óta folyamatosan lett kifejlesztve. Egyedi receptje, a gondos összeállítása, ízvilága a halak számára igen kedvelt csemege. Csak friss és természetes alapanyagokból készülnek, tartósítószert nem tartalmaznak. Az adalékanyagok , összetevők élelmiszer minősítésűek, aminosavakban és vitaminokban kimagaslóan gazdagok. Az aromák illat- és íz azonosak. Ez azért fontos, mert a pontyoknak nem kelt gyanút a csali, így bátran "felporszívózzák" és hamar horogra akadnak. Természetességének köszönhetően a víz minőségét nem rombolja és a halak egészségét nem károsítja. A csalik gyártása folyamatos, így mindig friss bojlival vághatsz neki a horgásztúrának. A termékekért a gyártástól számított 5 hónapos szavatossági időt vállalunk a megfelelő tárolás esetén: - a termék felbontás után napfénytől védve, száraz,hűvös helyen tartandó. / - 5 és + 28 Celsius között /

Weboldal

BARK.HU

Érdekli a hajózás? Horgászat és vadászat? Esetleg túrázni szeretne? Megfizethető és minőségi csónakra vágyik? Ön jó helyen jár! A felfújható BARK gumicsónakok teljes mértékben megfelelnek az Ön követelményeinek! BARK FELFÚJHATÓ GUMICSÓNAKOK: AZ OPTIMÁLIS TECHNOLÓGIA!

Weboldal